Tutinska televizija koja je do sada program emitovala pod imenom Sandžačka TV mreža zvanično je promijenila ime u Pešter TV.

Tako je, i tv posljednji medij koji je u sebi nosio nešto Sandžačko nestao sa etra i ostao na internetu .

Svakako, tu zaslugu treba pripisati novom vlasniku te televizije i visokom funkcioneru SPP-a Ljutvu Balkanu, a nikako radnicima sandzacke tv mreze, koji su vrijednim i poštenim radom uspjeli da održe tu televiziju i u najtežim vremenima. Osnovao ju je rahmetli Šemsudin Kučević i pomagao dok je bio živ.

Poznavaoci prilika ovu nesvakidašnju odluku, temelje na tome da je SPP počeo rapidno da se približava politici poltonizma nakon smrti Muamera Zukorlića.

Saopćenje Pešter TV prenosimo u cjelini:

U godini prepunoj izazova na svim poljima, zahvaljujući timskom radu i međusobnom povjerenju, uspjeli smo da i vi izgradite povjerenje prema nama, da nas gledate, podržavate, pratite, i upućujete skoro svakodnevne poruke podrške zbog kojih je i novinarska profesija u Sandžaku dobila potpuno novu dimenziju.

Veliku zahvalnost dugujemo i našim ljudima u Evropi i širom svijeta, koji su prepoznali iskrenu borbu i želju da istrajemo na putu podizanja svijesti kod naroda koliko je važno da u današnje vrijeme postoji medij čija su vrata otvorena za sve koji gaje istinsku ljubav prema Tutinu i Sandžaku.

Poštovani gledaoci, nastojaćemo da naše naredne decenije budu još kvalitetnije i bogatije programom.

Sa potpuno novim vizuelnim indentitetom, programskom koncepcijom, ali i sa još snažnijom uređivačkom politikom koja baštini jedino i samo istinu, od danas na istim frekfencijama krećemo u nove pobjede i osvajanje srca svih onih kojima su istina i istinito informisanje važni i mjerilo na osnovu kojih izgrađuju vlastiti sud o sadašnjosti i projektuju budućnost.

Vaša i naša Pešter televizija jeste servis svih koji žele objektivno, tačno i brzo informisanje o svemu kako u našem užem djelokrugu tako i na regionalnom planu. Mi nastavljamo dalje, sa istom energijom, provjerenim timom, i snagom po kojoj ste nas prepoznali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here