Koç Holding, najveći koncern u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500, planira ulaganje u uspostavu duty free trgovina diljem Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebalo dobiti oko 1000 radnika.

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, predstavio je Tameru Haşimoğluu, predsjedniku Koç Holdinga, odgovornom za sektore turizma, prehrane i maloprodaje, projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu s ciljem jačanja ekonomske suradnje i izvoza, ali i izravnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

Najvećoj turskoj kompaniji predstavili smo neke od potencijala za ulaganje u gospodarstvo na području FBiH. Projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je vrlo značajan za taj kanton, ali i za cijelu Federaciju BiH. Istaknuli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost ulaganja u konkretni projekt”, rekao je premijer Novalić.Predstavnici turske kompanije pokazali su zanimanje za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji BiH, piše hrvatski „Poslovni dnevnik“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here