Dugogodišnji predsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, Ekrem Lekić dobio je povjerenje svih 150 delegata redovne-izborne skupštine Udruženja da i u naredne četiri godine obavlja funkciju predsjednika. Bio je jedini kandidat za ovu poziciju, na koju je jednoglasno izabran.

Lekić je nakon izbora za predsjednika zahvalio na povjerenju te naglasio da će i u narednom periodu raditi na osnaživanju veza građana BiH i Sandžaka.

,, Nastavićemo da posvećujemo pažnju učenicima i studentima na način da povećamo broj stipendista, s akcentom na djecu Srebrenice. Radićemo na održavanju Biznis foruma čiji bi cilj bio umrežavanje biznismena iz cijelog svijeta, a koji su porijeklom iz Sandžaka. Kroz različite programe radićemo i na omasovljavanju Udruženja. U ovom četverogodišnjem mandatu imam namjeru da, zajedno sa novootvorenim Konzulatom BiH u Novom Pazru, radimo na osnaživanju ne samo političkih, nego i veza u oblasti kulture, sporta i obrazovanja,, istakao je predsjednik Udruženja, Ekrem Lekić.

Dodao je da u susret izborima za BNV, Udruženje prati izborne radnje, te da radi na podizanju svijesti građana o važnosti upisa na posebni birački spisak i izlazak na izbore 13. novembra.

U radu Redovne izbornoj skupštine Udruženja učestvovali su predsjednica Skupštine grada Novog Pazra, Anela Halilović Šemsović i predsjednica Skupštine Opštine Tutin Fazila Ferizovic Berovic.

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Sarajevu djeluje od 1990. godine i okuplja ljude porijeklom iz šest  sandžačkih opština u Srbiji i Crnoj Gori.

YouTube Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here