Besplatan karantinski smještaj nakon najtežeg kovid talasa ukinut je početkom godine s ukidanjam epidemioloških mjera. Turisti koji se zaraze korona virusom u inostranstvu imaju dve opcije.Jedna opcija je da budu u karantinu u smeštaju o svom trošku, a druga da se uz pratnju vrate u svoju zemlju, rekao je Tanjugu direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.
Dodaje da, prema njihovim informacijama, takvih situacija do sada nije bilo.

“Takvih situacija do sada nismo imali, odnosno mi o tome nismo obavešteni. Jeste ekspanzija širenja virusa aktivna na svim destinacijama, ali u ovom treutku ne vidimo neki veći problem, s obzirom na to da očigledno ovaj soj virusa ne dovodi do tako velikih komplikacija i težih slučajeva, pa pretpostavljam da iz tog razloga ljudi i ne prijavljuju simptome”, rekao je Seničić.

Do sada nije zvanično najavljeno da će na nekim od popularnih destinacija za turiste iz Srbije biti uvedene posebne mere za zaštitu od virusa, ali ukoliko se takva situacija desi, Seničić kaže da će se turisti ponašati u skladu sa predviđenim merama, ali da je povratak u Srbiju potpuno slobodan, bez posebnih mera i ograničenja.

Seničić je istakao da bi se uvođenje mera, na primer u Grčkoj, kada su u pitanju ulazak u zemlju i uslovi boravka, odnosilo na turiste koji tek treba da putuju na destinaciju.

YouTube Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here