Ne mogu da vjerujem da nije više među nama, rekao Kasim Ihtijarević, Ajlin profesor iz srednje škole


U haremu Repovačke džamije u Konjicu danas je poslije ikindije-namaza klanjana dženaza Ajli Đikić, 28-godišnjoj djevojci koja je u srijedu stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći. Dostojanstveno i u tišini, stotine Konjičana, među kojima su bili članovi porodice, prijatelji, poznanici i komšije, s velikom tugom posljednji put oprostile su se od Ajle, čiji je ukop obavljen na mezarju Musala. 

Njen odlazak su posebno teško podnijeli članovi porodice, kao i njeni mnogobrojni prijatelji, koji su vidno shrvani od tuge i bola, sa suzama u očima, proučili Fatihu i položili cvijeće na njen mezar.

Kasim Ihtijarević, Ajlin profesor iz srednje škole, kazao je da je veoma potresen zbog tragične smrti nekadašnje učenice.

– Ne mogu da vjerujem da nije više među nama. Nikad nije pored mene prošla, a da nije stala i nasmijala se… Bila je vesele prirode, iskrena, neposredna, a to su najveće ljudske vrijednosti – kazao je s velikom tugom Ihtijarević.

  • Đikić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se prošle sedmice desila i blizini Spoljanskog mostaĐikić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se prošle sedmice desila i blizini Spoljanskog mostaFOTO: FACEBOOK

Podsjećamo, Ajla Đikić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se prošle sedmice desila u blizini Spiljanskog mosta kod Konjica, kada je autom sletjela u rijeku Neretvu.

Vozilo su u četvrtak locirali ronioci Federalne uprave civilne zaštite, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i tijela nastradale djevojke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here