Nijedan visoki funkcioner DPS-a nije uhapšen niti optužen, kazao je lider PzP-a

Nijedan visoki funkcioner DPS-a za koga su postojale osnovane sumnje da je zloupotrebom položaja i korupcijom stekao milione eura, nakon godinu dana nije uhapšen niti optužen, kazao je danas predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.On je optužio vicepremijera i šefa bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da ga interesuje samo fotelja.

“Nakon godinu dana od kada bezbjednosnim sektorom upravljaju predstavnici globalne duboke države situacija je sledeća: ministar policije odbija da izvrši odluku Vlade. Direktor policije odbija da izvrši naređenje premijera čiji je službenik, a direktor ANB je izabran nezakonito bez saglasnosti Odbora za bezbjednost i Skupštine.Niko nije sproveo istragu plasmana IRF-a i oko 500 miliona eura nenaplativih kredita datih tajkunima DPS-a. Nije pokrenuta nijedna interna istraga u policiji o bogatstvu bivših čelnih ljudi policije koji imovinu ne mogu objasniti svojim legalnim prihodima.

Vlasnik Prve Banke je iznio svu dokumentaciju o spornim transakcijama banke van zemlje. Ko je dopustio da jedan od vođa ruske mafije dođe u oktobru u Crnu Goru i da sa svojom ekipom boravi u Tivtu? Svaka bezbjednosna procjena bi ukazivala na neophodnost zabrane ulaska. Radi se o samom vrhu ruske mafije. Mnoge države EU i Rusija su im zabranile ulazak. Saldo u bezbjednosnom sektoru je nula“, zaključio je Medojević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here