Nastavljena je konstitutivna sednica Narodne skupštine. Poslanici će, prema dnevnom redu, na današnjem zasedanju raspravljati o izboru predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara parlamenta. Jedini kandidat za novog predsednika Skupštine je Vladimir Orlić iz SNS-a.

Nastavljena konstitutivna sednica, počela rasprava o izboru predsednika

U Narodnoj skupštini je nastavljena konstitutivna sednica 13. saziva i počela je rasprava o drugoj tački dnevnog reda, izbor predsednika parlamenta.

Predsedavajući Vladeta Janković rekao je da je za novog predsednika predložen jedan kandidat, Vladimir Orlić, izabran sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Izborom rukovodstva, nastavlja se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Na dnevnom redu sednice su izbor predsednika Skupštine, potpredsednikâ, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Jedini kandidat za novog predsednika Narodne skupštine je Vladimir Orlić iz poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Budući saziv parlamenta imaće sedam potpredsedničkih mesta, od kojih su tri predviđena za opoziciju, dogovoreno je na konsultacijama o konstitutivnoj sednici parlamenta, održanim prethodne nedelje.

Sednicom do izbora predsednika predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković iz poslaničke grupe “Ujedinjeni”.

Na jučerašnjem delu sednice verifikovani su mandati novoizabranih poslanika, nakon čega su položili zakletvu čime je konstituisan 13. saziv Narodne skupštine.

RTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here