Pod pokroviteljstvom grada, a u organizaciji Sportskog saveza Novog Pazara i Ustanove za sport u Novom Pazaru održava se regionalno takmičenje  “Sportske igre mladih  – Dunav osiguranje”.  Nadmetanja su organizovana na Atletskom stadionu i pratećim terenima  u tom kompleksu.

“Stiglo je preko 730 učesnika iz 14 gradova. Trudimo se da damo maksimum u organizaciji, ali i da suđenje bude na profesionalnom nivou”, kaže Nermin Zećirović iz Sportskog saveza Novog Pazara.

Dečaci i devojčice iz Zapadne Srbije takmiče se za izbor na Državnu završnicu koja će se od 4. do 10. jula održati u Vrnjačkoj banji.

Igraju se turniri u malom fudbalu, Coca Cola kupu, Lino između dve vatre, basketu 3×3, kao i trka na 60 metara. Do ovog trenutka, svoje predstavnike na Državnom finalu imaju Arilje, Novi Pazar, Priboj, Krupanj.

“Videla sam ovde nekoliko devojčica koje bi mogle biti moje naslednice. Ovakvi događaji su podstrek mladima da se bave sportom. I ja sam svoj talenat otkrila na jednom dečijem nadmetanju, a onda sam stigla do Olimpijskih igara”, kazala je atletičarka i predstavnica Sportskog saveza Novog Pazara Amela Terzić Ljajić.

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je u februaru ekološkim radionicama „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, usledili su kvalifikacioni turniri i Karavan radosti i prijateljstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here