Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Djeco moja, neizmjerno sam sretna kad uđete kod mene noseći u rukama ono zbog čega osjećam da vam je stalo do mene, makar to bilo nešto neznatno.

Ono što vam majka neće reći 

Opterećuje me dugo stajanje u kuhinji zbog bolova u leđima i ukočenih stopala. Da li sam to ja postala sluškinja vama i vašoj djeci?! Čini se da ste došli da međusobno razgovarate i da ja nemam udjela u razgovoru s vama, jer vam se ne sviđa moj govor. 

Ono što vam majka neće reći

Kako bi samo bila sretna da osjetim vašu zahvalnost za sve što sam učinila i žrtvovala za vas, ali kako ćete vi znati koliko sam se ja umarala zbog vas kad imate svoje porodice i svoju djecu. Ne krivite me zbog mnoštva mojih zapitkivanja i brige za vama kao što vi zapitkujete svoju djecu i brinete se za njih. Ta, vi ste još uvijek moja djeca i moje srce čezne da vas zagrlim.

Ono što vam majka neće reći

Ne trebaju mi ​​vaše smjernice kao da sam nerazumno i neposlušno dijete: ”Majko, uradi ovo, majko, nemoj to raditi!” Ja sam doživjela duboku starost i potrebno mi je vaše dobročinstvo i nježnost. Zašto se tako brzo naljutite? Ja ne želim da vi smanjite vašu pažnju prema vašim suprugama i djeci… Ja sam vaša majka i brine me ono što i vas brine. 

Ono što vam majka neće reći

Jako sam sretna kad me iznenada posjetite u bilo koje vrijeme, pogotovo kad sam sama. Doći će dan kada ćete ući u moju kuću, ali me nećete zateći u njoj. Prihvatite moj savjet, djeco moja, bez obzira koliko bila gruba prema vama, jer ja vas volim. Prihvatite savjet svoje majke koja u vašoj sreći vidi svu ljepotu ovoga svijeta. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here