Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sinoć je uhapšen Antonio Fakineti, jedan od direktora italijanske komapnije “Pizzarotti” koja je bila glavni izvođač radova na projektu Portonovi u Kumboru. Ova kompanija takođe je izvođač najvećih radova u Beogradu na vodi i gradi Kulu Beograd.

Kako prenose Vijesti, Fakineti je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Ova italijanska firma je navodno izvukla preko 21 milion evra iz Crne Gore preko povezanih firmi, dok je ostala podizvođačima koji su bili angažovani na projektu dužna milionske svote.

Inače, predstavnici kompanije Belgrade Waterfront, koja gradi veliki kompleks Beograd na vodi i italijanskog građevinara Pizzarottija potpisali su još 2018. godine ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji koja će biti visoka 40 spratova, odnosno 168 metara.- Srećan sam što imamo partnera svetske klase, koji u Srbiju dolazi nakon mnogo uspešnih projekata širom sveta kako bi nam pomogao u ostvarenju cilja, izgradnji jedinstvene građevine, koja će ponuditi neuporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom – rekao je prilikom potpisivanja ugovora Nikola Nedeljković, glavni direktor kompanije Belgrade Waterfront.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here