Portal “Sandžak Press” objavio je saopštenje Internacionalnog univerziteta (IUNP)  u kojem je demantovao natpise nekoliko sandžačkih portala da je odbijen prijedlog po kojem bi Usame Zukorlić postao član ovog tijela. “Slučajno ili namjerno” ovaj portal pod kontrolom predsjednika SPP nije objavio faksimil saopštenja u kojem bi se mogao vidjeti pečat i potpis predsjednika Savjeta

“Procedura o članstvu u Savjetu Univerziteta je jasno propisana Statutom, koji predviđa broj članova iz reda predstavnika Univerziteta, osnivača i studenata i ona će biti poštovana u narednom periodu, kao što je bila i u prethodnom, a na spomenutom zasijedanju to nije bila tačka dnevnog reda, niti je bilo ko od članova Savjeta o tome govorilo,” navodi se u saopštenju Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara (IUNP) povodom vijesti koju su objavili pojedini portali “da je Usame pokušao, u ime Mufty fondacije, da uđe u Savjet univeriteta i da je odbijen”.
Savjet Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP) nije usvojio prijedlog da za člana imenuje Usamu Zukorlića, objavljeno je juče na nekoliko lokalnih portala.
“Obavještavamo javnost da se radi o neistinitoj vijesti, sa jasnom zlonamjernom pozadinom i ciljem”, navodi se u demantiju koji navodno potpisuje predsjednik Savjeta Rešad ef. Plojović, a prenosi “Sandžak Press”
“Pozivamo sve prijatelje Univerziteta i dobre ljude da ne nasijedaju na zlonamjerne provokacije koje imaju za cilj urušavanje ugleda Univerziteta i porodice rahmetli akademika Muamera Zukorlića,” navodi se u tekstu, a prenosi “Sandžak Press” portal pod kontrolom Usame Zukorlića.

Uz tekst saopštenja objavljena je fotografija Univerziteta, ali “slučajno ili namjerno” bez faksimila saopštenja u kojem bi se mogao vidjeti pečat i potpis predsjednika Savjeta Rešada ef. Plojovića.

Prosto rečeno, nakon objava više portala ( Indeksonline, Sandžak Danas…), te demantija koji prenosi “Sandžak Press”teško je prepoznati istinu.

Dogodilo se- Vijest ” Sandžak Pressa”, da IUNP udaljio Elmu Elfić-Zukorlić, demantovao Mešihat

Nakon što je, prije nekoliko dana, Usame Zukorlić lider Stranke pravde i pomirenja(SPP) na svom prtalu “Sandžak Press” objavio da je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji udaljio Elmu Elfić-Zukorlić sa Internacionalnog univerziteta iz Mešihata je saopšteno “da je riječ o neistini”
“Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava javnost da je riječ o neistini, te da se o unutrašnjim stvarima Univerziteta može odlučivati isključivo na organima ove visokoškolske ustanove, u skladu sa Statutom Univerziteta i drugim zakonskim aktima, a nikako na bilo kojem drugom organu ili krugu ljudi”, saopšteno je, tim povodom, iz Mešihata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here