Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, da očekuje nastavak usvajanja te rezolucije i da će se u nekim parlamentima u regionu “nastaviti političko iživljavanje nad Srbima”.

“Kao što sam najavio kada je bilo usvajanje takve rezolucije u crnogorskom parlamentu, krenula je poplava takvih rezolucija u većini parlamenata u okruženju, da se svi jasno izjasne da su Srbi počinili genocid i da pokažu svoje opredjeljenje, tobože, za dobrosusjedske odnose, a ustvari da Srbiji zadaju udarac”, rekao je Vučić.

On je naveo da iznenađuje to što je “Podgorica bila revnosnija od Prištine” i da će, nažalost, ostati upisano da je Podgorica pretekla Prištinu po tom pitanju.

“Te rezolucije će se nastaviti, vjerujem da možemo da ih izbjegnemo u nekim regionalnim parlamentima i to zbog dobrih prijateljskih odnosa, a u nekima nećemo moći. Oni će nastaviti političko iživljavanje nad Srbima”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, Skupština Kosova usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Glasanju nisu prisustvovali poslanici Srpske liste.

Izvor: Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here