U janurau 2019. godine Srbiju je potresao težak zločin, u selu Guncati u okolini Knića!

Marina Bečanović (33) iz Guncata, kod Knića, usmrtila je u svojoj kući Petra Petrovića (67) iz sela Brđani, kod Gornjeg Milanovca, udarcima motkom u grudi. Ubistvu je prethodila svađa pijanih ljubavnika.

Prema prvim izjavama zvaničnika rečeno je da policiji je najprije prijavljeno da je Petrović preminuo prirodnim putem.

Ipak, dolazak policije na lice mjesta promijenio je postupanje u ovom slučaju: inspektori su, naime, odmah po dolasku konstatovali da, na osnovu povreda koje je zadobio, muškarac nije mogao preminuti prirodnim putem. I obdukcija je pokazala – Petrović je ubijen.

Nastradali muškarac udaren je motkom u grudi, od čega su mu polomljena rebra, koja su mu, zatim, probušila pluća, zbog čega je na kraju i preminuo.

Šta se zapravo dogodilo u selu Guncati?

Petar Petrović je kobnog 10. januara bio sa svojom prijateljicom, 34 godine mlađom Marinom Bečanović, a sa njima je bio i njen vršnjak iz okoline Užica. Kako priča Ilija Bečanović (57), otac uhapšene, ona je živjela u istom selu, ali u drugoj kući, u zaseoku Poljci, koju su joj ostavili u nasljedstvo baba i deda.

– Ja tog čovjeka koji je nastradao nikada nisam upoznao. Ali znam da je, kako sam čuo, on bio sa njom, i da je htio da prezimi kod nje u kući. I ranije su se svađali, pre pola godine su se tukli, ona ga je i povrijedila nožem. Ali poslije svega su se ponovo pomirili. U prošli četvrtak je kod mene došao taj momak, koji je bio sa njima, i rekao da odmah dođem. Otišao sam i zatekao Petra na podu. Bio je mrtav. Mogao sam da vidim povrede koje je imao po nogama. Na stolu je bilo alkohola, piva, rakije. Ćerka me je pitala šta da radimo, ja sam rekao da se pozove policija. Tako je i bilo. Ona je pozvala policiju. Došli su, napravili uviđaj. Uhapsili su Marinu, priveli i tog momka – priča Ilija Bečanović.

Ubijeni vrijeđao Marinu

Marina Bečanović Spasić ima dvije kćeri, koje pohađaju šesti i prvi razred osnovne škole. Djeca su kod dede u kući.

 Nakon saslušanja i jednodnevnog pritvora, momak iz okoline Užica, koji je, kada se dogodilo ubistvo bio u dvorištu, pušten je na slobodu.

Marina, koju je upoznao na berbi malina, a i njoj je pomagao na njenom zasadu malina od 20 ari, priznala je da je ubila svog prijatelja/ljubavnika.

Nastradali Petar je bio čovjek sitnije građe, a poslije ispijanja alkohola je Marinu vrijeđao, psovao joj majku, oca, familiju… To je nju najvjerovatnije iritiralo do te mjere da potegne motku i da ga tuče do smrti.

Kako kažu mještani Guncata, Petrović, koji je ubijen 10. januara u Marininoj kući, posljednje tri godine živio je kod Marine, ali nikome nije jasno u kakvom su odnosu njih dvoje bili.

 Mještani Guncata kažu da su ljekari koji su konstatovali smrt Petrovića ispričali da takav prizor u životu nisu vidjeli.

– Rekli su da je pokojnik bio sav u modricama i da na njemu nema nijednog dijela tijela bez masnice, kraste ili posekotine. Marina ga je, navodno, prvo vezala i mučila. Navodno ga je sjekla nožem i gasila mu cigarete po tijelui na kraju ga je isprebijala nasmrt. Kažu da ga je udarala hoklicom nekom i da ga je zapravo usmrtila drvenom nogom od te stolice – pričaju komšije.

– Petar je valjda njoj obavljao sezonske i fizičke poslove oko kuće i u kući, a navodno su imali i seksualne odnose. Nisu bili u klasičnoj vezi, jer su kroz Marininu kuću prolazili i drugi muškarci. Petar je Marini to stalno zamjerao, jer je, jadan, vjerovao da su oni u emotivnoj vezi. Stalno su se svađali zbog toga i on je bio ljubomoran, pa pretpostavljamo da je i kobne večeri zbog toga izbila svađa – kaže komšija i nastavlja:

– Ta žena je njega konstantno maltretirala i mučila. Tukla ga je, šutirala, ubadala nožem. Ma, iživljavala se! Tretirala ga je kao roba. On je više puta išao u policiju da je prijavi, ali joj se uvijek vraćao – kaže on.

Kako je dodao, Marina je bila toliko brutalna da je jednom podigla Petra u naručje, pošto je krupnija, i bacila ga na zemlju.

 

– Dok je nesrećnik kukao od bolova, ona ga je šutirala. Strašno! Na kraju ga je i ubila. Koliko je to zlo od žene govori i to da je poslije zločina navodno poslala poruku Petrovim rođacima u kojoj je napisala: “Završila sam s njim, primite moje saučešće” – kaže komšija i dodaje da je policija više puta privodila Marinu, ali da bi je svaki put pustili posle dan-dva.

Rijedak slučaj kad žena ubija partnera

Premda ubistvo iz strasti u Srbiji nije rijetkost, situacija u kojoj žena ubija muškarca ljubavnika veoma je rijetka. Posljednji put u Srbiji se nešto tako dogodilo prošle godine kada je u sličnom scenariju u selu Divoš, kod Sremske Mitrovice, Svetlana J. (38) uhapšena zbog sumnje da je svog ljubavnika, 13 godina starijeg I. B., ubila zajedno sa drugim ljubavnikom Dragutinom M. (30). U ovom, kao i u slučaju ubistva Petra Petrovića, policija je očigledno previdjela činjenicu da žene ubice maltretiraju svoje partnere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here